ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Associated Press замінило спортивних журналістів роботами

04.07.2016, 11:47

Агентство Associated Press стало використовувати штучний інтелект для висвітлення ігор нижчих бейсбольних ліг США, повідомляє Новое время.

Агентство пішло на такий крок, оскільки раніше кореспонденти агентства не приділяли уваги висвітленню цих ігор. Тепер Associated Press заповнила цю прогалину за допомогою новин, що генеруються штучним інтелектом.

Для написання матеріалів використовується програмне забезпечення, розроблене компанією Automated Insights і дані MLB Advanced Media (MLBAM) – офіційного статистичного провайдера нижчих бейсбольних ігор.

Перш ніж підпустити ШІ до написання матеріалів спортивний підрозділ агентства тестував систему протягом року. За словами директора AP Sports Баррі Бедлана, з технічної точки зору створення системи не було важким.

Для AP практика використання штучного інтелекту не в новинку. Раніше агентство використовувало його для освітлення бізнес-тематики, наприклад, звітів про доходи компаній. Як зазначає Бедлан, AP використовує ШІ, щоб розвантажити редакторів і авторів і задіяти їх у більш великих проектах, що вимагають дослідницької роботи.

Не тільки Associated Press автоматизує процес написання новин. За даними видання Nieman Reports, це також практикують Forbes, The New York Times і Yahoo.

Фото - dt.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!