ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Associated Press потрапило в скандал через редагування фото з кліматичними активістками

27.01.2020, 17:01
Фото – Vanessa Nakate / Twitter
Фото – Vanessa Nakate / Twitter

Інформаційне агентство Associated Press відредагувало свою фотографію з кліматичними активістками зі Всесвітнього економічного форуму в Давосі – з нього зникла темношкіра діячка з Уганди Ванеса Накате. Вона заявила, що це расизм, – інформагентство вибачилося й виправило фото.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BuzzFeed.

На оригіналі фото, яке зробив кореспондент AP після пресконференції кліматичних активістів у Давосі, було п’ять активісток, серед яких і Ванеса Накате. Однак агентство оприлюднило відредаговану світлину без Накате.

Зі свого боку активістка написала пост у твітері: “Мене вирізали з цього фото! Чому?”

У коментарі BuzzFeed вона сказала, що була дуже засмучена, коли дізналася про ситуацію.

“Я плакала, оскільки було сумно не лише через те, що це расизм, – мені було сумно через усіх людей з Африки. Це показує, як нас цінують. Мені було дуже боляче. Це найгірше, що я бачила за своє життя”, – сказала Накате виданню.

Підтримку дівчині висловила й 17-річна екоактивістка Ґрета Тунберґ, яка теж присутня на фото.

“Мені так шкода, що з тобою так повелися… ти остання, хто на це заслуговує! Ми дуже вдячні тобі за те, що ти робиш, і любимо й підтримуємо тебе!” – написала вона у твітері.

Пізніше Associated Press вибачилося за непорозуміння. “Жодного лихого наміру в нас не було. АР постійно публікує отримані фото, і, коли ми отримали додаткові зображення з місця події, ми оновили свою статтю. АР опублікувало низку фото Ванеси Накате”, – повідомив речник інформагентства BuzzFeed.

Liked the article?
Help us be even more cool!