ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ассанжа перевели до тюремної лікарні – Wikileaks

30.05.2019, 13:00

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який перебуває в британській в'язниці “Белмарш”, перевели до лікарняного відділення у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. Про це йдеться в заяві WikiLeaks, оприлюдненій на сторінці у Twitter, повідомляє "Українська правда".

Також повідомляється, що у в'язниці він сильно схуд.

“WikiLeaks серйозно стурбована станом здоров'я нашого засновника Джуліана Ассанжа, який був переведений у лікарняне відділення в'язниці Белмарш. Стан Ассанжа значно погіршився після семи років перебування в посольстві Еквадору в умовах, несумісних з базовими правами людини”, - йдеться в заяві.

WikiLeaks засуджує відмову суду Швеції відкласти слухання, призначені на 3 червня, у зв'язку зі станом здоров'я Ассанжа.

“Захисник засновника Wikileaks П'єр Самуельсон повідомив, що стан здоров'я  Ассанжа минулої п'ятниці було таким, що “не можна було вести з ним нормальну бесіду”, – підкреслює організація.

Зазначається, що чергові слухання у справі про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа відбудуться в четвер у суді лондонського округу Вестмінстер.

Як повідомляв ІМІ, 23 травня судова влада США висунула додаткові обвинувачення засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу за ще 17 пунктами. Усі нові обвинувачення, як зазначають американські ЗМІ, пов’язані з незаконним отриманням та оприлюдненням даних щодо оборони США.

Прокуратура Швеції відновила розслідування в справі про обвинувачення в зґвалтуванні проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа, який наразі відбуває 50-тижневий строк ув’язнення за порушення умов виходу під заставу у Великій Британії у 2012 році.

Після виходу під заставу 2012 року засновник Wikileaks протягом семи років переховувався в посольстві Еквадору у Великій Британії, щоб уникнути екстрадиції до Швеції через звинувачення у зґвалтуванні. Його заарештувала 11 квітня британська поліція, оскільки влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни. Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США, де йому загрожує до п’яти років ув’язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Шведська прокуратура запросила ордер на арешт Джуліана Ассанжа у справі за підозрою у зґвалтуванні.

Liked the article?
Help us be even more cool!