ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв уже другий день народження відзначає в полоні бойовиків

01.10.2018, 11:46
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

Український журналіст, автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв, якого утримують підтримувані Росією бойовики в підконтрольному їм Донецьку, відзначає в неволі вже другий день народження, повідомляє Радіо Свобода.

Багаторічний друг Станіслава Асєєва, колишній депутат Верховної Ради України Єгор Фірсов у зв’язку з цим закликав обміняти журналіста, залучивши “всі доступні можливості”, на умовах “скільки завгодно до одного”.

“Сьогодні День народження у мого друга, журналіста Станіслава Асєєва. Уже вдруге він змушений проводити цей день у неволі. У сирому і холодному підвалі заводу “Ізоляція”, де його утримують. Сьогодні Стас не отримає подарунків, не почує теплих слів і не зможе обійняти нікого з рідних і близьких. Він навіть не зможе прочитати цих слів, він ізольований від світу й отримує новини тільки від таких же в’язнів, як і він”, – написав Фірсов 1 жовтня у Facebook.

Нагадаємо, журналіст перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше підконтрольне Росії угруповання “ДНР” визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України. Він не потрапив на останній великий обмін у грудні 2017 року.

17 серпня телеканал “Россия 24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия 24”.

20 серпня Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити.

20 серпня журналісти, українські медійні та правозахисні організації висловили глибоке обурення появою матеріалу зі Стасом Асєєвим і вважають, що задля випуску “зізнання” до нього було застосовано заходи фізичного або психологічного впливу.

Засудили російський канал за “інтерв’ю” зі Станіславом Асєєвим “Репортери без кордонів” та Комітет захисту журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!