ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аргентинського радіоведучого, що ображав феміністок, зобов’язали запрошувати їх на ефіри

26.12.2018, 11:29
Фото - angeletchecopar instagram

В Аргентині суд звинуватив радіоведучого Radio 10 Анхеля Етчекопара в сексизмі і мізогінії та зобов'язав запрошувати до себе на ефір феміністок і не критикувати їх, повідомляє ВВС.

Протягом п'яти місяців Анхель Етчекопар мусить щотижня в ефірі спілкуватися з феміністками, не перебивати їх протягом 10 хвилин і не критикувати після того, як вони завершать свій виступ. Таке рішення місцевий суд ухвалив після того, як Етчекопар досяг угоди з прокурорами.

У своїй передачі в ефірі радіостанції Radio 10 чоловік, приміром, нерідко називав феміністок “фемінацистками” і “жахливими людьми”.

Прокурори звинувачували Етчекопара в гендерній дискримінації і мізогінії, зокрема в “нешанобливих, образливих і дискримінаційних” випадах на адресу жінок.

Зрештою Анхель Етчекопар зміг переконати слідчих у тому, що він готовий змінити свою поведінку, і суддя погодилася встановити для чоловіка випробувальний термін замість повноцінного покарання.

Згідно з домовленістю обох сторін, прокурори передадуть радіоведучому перелік імен спеціалістів з питань гендера, яких він зможе запросити до себе на програму.

Окрім того, Етчекопара зобов'язали протягом року уникати дискримінаційних висловлювань, а також робити благодійні внески на користь католицької організації.

У разі якщо Етчекопар порушить умови угоди зі слідством, справу проти нього поновлять.

Раніше аргентинський парламент ухвалив закон, який зобов'язує всіх держслужбовців пройти тренінг щодо питань гендерної рівності.

Закон назвали на честь Мікаели Гарсії - 21-річної дівчини, яку у 2017 році викрали, зґвалтували і вбили. Інцидент широко обговорювався у ЗМІ і призвів до численних демонстрацій по всій країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!