ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Apple і Google заборонять відстежувати геолокацію інфікованих коронавірусом

05.05.2020, 10:22
Фото – gstv.in
Фото – gstv.in

Компанії Apple і Google заборонять відстежувати геолокацію людей, інфікованих коронавірусом. Про це пише видання Techcrunch з посиланням на розкриту компаніями інформацію для сторонніх розробників, повідомляє Радіо Свобода.

Нова технологія Apple і Google для відстеження можливих інфікованих не дозволить встановлювати їхнє точне місце перебування. 

Два найбільших у світі постачальники операційних систем для смартфонів розробляють технологію, що попереджає власників телефонів про контакт з інфікованими людьми. Минулого тижня перші версії технології стали доступні стороннім розробникам додатків.

4 травня компанії заявили, що пов’язувати заражених з геолокацією технологія не дозволить. У такий спосіб вони планують захистити приватність своїх користувачів, зокрема від урядів, уточнює агентство Reuters.

Розробники кількох додатків, які стосуються коронавірусу, повідомили агентству, що прив’язування хворих до їхньої геолокації дозволить стежити за поширенням вірусу і виявляти вогнища епідемії. Techcrunch уточнює, що можливість відстежувати геолокацію заражених залишиться в додатків, які не використовують нової технології Apple і Google.

Про створення технології для відстеження людей, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію, корпорації домовилися на початку квітня. Передбачається, що користувачі самі зможуть повідомляти, що в них діагностовано COVID-19, після чого їхні телефони анонімно попереджатимуть про це людей, з якими заражений особисто контактував упродовж двох тижнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!