ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Apple допоможе Зеленському зробити перепис населення України

30.11.2021, 16:24
Фото - president.gov.ua
Фото - president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум із компанією Apple про перепис населення. 

Про це він написав 30 листопада у твіттері.

“Пишаюся тим, що Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис у співпраці з Apple. Сьогодні було підписано важливий Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством цифрової трансформації та цим технологічним гігантом. Цифровізація - безумовний пріоритет для нашої держави”, - написав Зеленський.

В Офісі президента зазначили, що з української сторони документ підписав віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, а від компанії Apple Inc. – директор зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Марк Леннон.

Меморандум передбачає співпрацю, обмін інформацією та підтримку Мінцифри щодо низки ініціатив. Зокрема, компанія співпрацюватиме з міністерством у межах Всеукраїнського перепису населення 2023 року. 

Компанія надасть підтримку Мінцифри у розробці та визначенні пріоритетних проектів, пов'язаних із переходом України до режиму paperless, та щодо покращення досвіду взаємодії громадян з органами державної влади. Наприклад, Apple забезпечить підтримку у використанні та вдосконаленні додатку “Дія” на базі операційної системи iOS.

Згідно з Меморандумом, компанія також співпрацюватиме з Мінцифри для підвищення цифрової грамотності українців, зокрема сприятиме у визначенні можливостей професійного навчання, спрямованих на підтримку вчителів, які використовують платформу iOS. Також створюватимуться ініціативи щодо залучення цифрових технологій у сферу охорони здоров’я.

Liked the article?
Help us be even more cool!