ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд підтвердив рішення про зняття заборони на показ "Сватів"

16.05.2019, 13:52
Фото - sb.by

15 травня Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 березня 2019 року про скасування постанови СБУ про заборону на в’їзд актору серіалу “Свати” Федору Добронравову та визнання протиправною заборону серіалу. Про це повідомляється на сайті суду.

Колегія суддів, розглянувши апеляційні скарги СБУ і Державного агентства з питань до ТОВ “Телерадіокомпанія студія 1+1” та ТОВ “Кіноквартал”, залишила їх без задоволення.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада 2017 року Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу “Свати”. Федора Добронравова, актора, який грає головну роль у серіалі “Свати”, було занесено до чорного списку Міністерства культури.

29 листопада 2017 року телеканал “1+1” заявив, що обурений забороною в Україні серіалу “Свати” та подав до суду.

У січні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ “Телекомпанія “Студія 1+1” до Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) через заборону в’їзду до країни російського артиста Федора Добронравова і скасування реєстрації на трансляцію фільмів за його участю.

26 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову СБУ про заборону на в’їзд актору “Сватів” Федору Добронравову та визнав протиправною заборону серіалу. Таким чином, суд задовольнив адміністративний позов ТОВ “Телерадіокомпанія студія 1+1” та ТОВ “Кіноквартал”.

Liked the article?
Help us be even more cool!