ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці почали транслювати онлайн апаратні наради

23.05.2017, 11:05

У Кременчуці (Полтавська область) відтепер можна спостерігати в режимі реального часу нараду міського голови Віталія Малецького з різноманітними структурними підрозділами міської ради, пише місцеве видання “Репортер”.

Подібні апаратні наради, повідомляє видання, проводяться щотижня. Відеотрансляцію апаратних нарад стали виставляти на Youtube.

Раніше на нарадах могли бути присутні журналісти та запрошені. “У 90-х роках апаратні наради були закриті для журналістів. Аби на них потрапити, представникам мас-медіа доводилося вдаватися до акцій протесту. Нині ж спостерігати за роботою міської влади зможе кожен бажаючий”, - пише видання.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2016 року у Кременчуці стартувала громадська кампанія “Відкритий доступ”, яку ініціювали журналісти та активісти. Кампанія була спрямована на захист права мешканців міста на отримання публічної інформації. У ході кампанії учасники проекту провели моніторинг офіційного сайту міської ради й виявили низку порушень у виконанні Закону “Про доступ до публічної інформації”.

12 травня 2016 року журналісти та громадські активісти Кременчука (Полтавська область) звернулися із листом до міського голови Віталія Малецького, у якому закликали зробити прозорою та відкритою роботу Кременчуцької міської ради, виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та його структурних підрозділів.

Також вони склали електронну петицію з аналогічними вимогами. Петицію підтримали 258 кременчужан, таким чином зобов’язавши владу її розглянути.

Чиновники врахували зауваження журналістів ініціативи “Відкритий доступ” - якщо раніше 99% рішень виконкому Кременчуцької міськради оприлюднювалися з порушенням вимог законодавства, то зараз їх кількість скоротилася до третини.

Liked the article?
Help us be even more cool!