ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Анхар Кочнєва втекла з полону сирійських бойовиків

11.03.2013, 06:31

Громадянка України, журналістка Анхар Кочнєва втекла з полону сирійських бойовиків і знаходиться в безпеці. Після довгих блукань у горах вона вийшла на людей, які допомогли їй дістатися до Дамаска. Про порятунок журналістки повідомив її чоловік, передає російський телеканал RT.

Кочнєва змогла самостійно вибратися з будинку, де її утримували бойовики. Жінка сховалася від переслідувачів в горах і пройшла понад 15 кілометрів. Після мандрів їй вдалося знайти «правильних людей», які допомогли їй дістатися до території, контрольованої військами уряду, повідомив чоловік Кочнєвої.

Нагадаємо, Анхар Кочнєва, яка живе і працює в Сирії, перестала виходити на зв'язок з колегами та близькими в жовтні 2012 року. На початку листопада в інтернеті з'явилося відеозвернення Кочнєвої, де вона пояснила, що її викрали сирійські повстанці і вона знаходиться в місті Хомс. У листопаді 2012 року викрадачі повідомили про намір стратити журналістку, якщо за неї не внесуть викуп у розмірі $ 50 млн.

Кочнєва співпрацювала з цілим рядом російських та українських видань і телеканалів, в тому числі з RT, і надавала матеріали про Сирію. Вона також активно виступала на підтримку режиму Башара Асада, критично відгукувалася про дії повстанців і часто отримувала погрози на свою адресу.

11 грудня Міністерство закордонних справ України зробило офіційну заяву з вимогою негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку України Анхар Кочнєву.

В кінці грудня 2012 сирійські повстанці відклали страту українки А.Кочнєвої та заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів, заявив в інтерв'ю ТСН командир угруповання Абу Джандаль.
Liked the article?
Help us be even more cool!