ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Андрушко подав до суду на ЦВК через відмову надати повні автобіографії Азарова, Яценюка та Кличка

13.03.2013, 02:50

7 березня 2013 року  iеф-редактор проекту «Проти ночі з Павлом Шереметом» на каналі ТВі  Сергій Андрушко подав в Окружний адміністративний суд міста Києва позовну заяву до Центральної виборчої комісії України через відмову надати копії повних автобіографій Миколи Азарова, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка, повідомляє Інститут медіа права (ІМП).

Андрушко 19 жовтня 2012 року подав до ЦВК запит про надання копій повних автобіографій, відомостей про освіту та хронологій трудової діяльності кандидатів у народні депутати, які мали перші номери у виборчих списках, а саме Миколи Азарова, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. У відповідь на запит 24 жовтня 2012 року ЦВК надала лише урізані відомості, відмовивши у наданні копій автобіографій з міркувань захисту конфіденційної інформації про фізичних осіб та відсутності суспільної необхідності у такій інформації.

Андрушко вирішив оскаржувати відмову у судовому порядку. Юридичний супровід цієї справи здійснює юрист ІМП Діана Проценко.

Довідка. Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що вся подана для реєстрації кандидата у народні депутати інформація є відкритою за режимом доступу. До такої інформації відповідно до статей 54 та 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» належить і автобіографія кандидата в депутати, на паперовому носії та в електронному вигляді, щодо змісту якої є обов’язкові вимоги. 

Liked the article?
Help us be even more cool!