ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Андрій Цаплієнко став володарем премії "Фаворит телепреси – 2014"

23.10.2014, 11:35

Володарем премії «Фаворит телепреси» за 2014 рік став воєнний кореспондент, сценарист, телеведучий Андрій Цаплієнко, який донедавна працював на телеканалі «Інтер», а нині є репортером каналу «1+1». Ім'я переможця було оголошено на церемонії нагородження 22 жовтня, повідомляє Телекритика.

На думку 13 із 20 експертів премії «Фаворит телепреси», Андрій Цаплієнко дійсно продемонстрував творчий пошук у розвитку виробництва суспільно відповідального телевізійного продукту в Україні, а також громадянську позицію і вірність журналістським стандартам під час Революції Гідності, військового конфлікту на сході країни та інформаційної війни з Російською Федерацією.

Нагороду за переможця, який перебуває в черговому відрядженні на передовій, отримала знімальна група програми «ТСН.Тиждень» каналу «1+1» на чолі з продюсером Марією Адаманською.

Приз Андрію Цаплієнку вручав експерт «Фаворита телепреси», редактор відділу «Медіа» газети «День» Вадим Лубчак. Він нагадав, що в інтерв'ю газеті «День» Андрій Цаплієнко нещодавно зауважив, що робота журналіста - маленький, але важливий елемент великого пазлу, який може нормалізувати ситуацію в країні. Він процитував слова Цаплієнка: «Сьогодні в зоні АТО - найкращі люди України, патріоти, які вірять в те, що життя довкола можна змінити на краще. І доводять це своїм професіоналізмом».

«Саме за проявлений професіоналізм упродовж року та громадянську позицію «День», як експерт «Фаворита телепреси», і номінував Андрія Цаплієнка. І нам приємно, що інші колеги підтримали цей вибір», - наголосив Лубчак.

З відривом у два голоси, отримавши 11 балів, друге місце в конкурсі «Фаворит телепреси» посів Денис Бігус, автор і ведучий програми журналістських розслідувань «Наші гроші» на телеканалі ZIK.

Отримуючи нагороду за друге місце, Бігус відзначив появу впливовості журналістських розслідувань: «Порівняно з попередніми роками, нас, журналістів-розслідувачів, почали слухати. Досвід останнього року говорить про те, що ми можемо на щось впливати. Це чудово, хоча й накладає велику відповідальність».

Третє місце посіла журналіст «Громадське ТБ» Настя Станко. За неї віддали свої голоси 10 експертів. Нагороду для Насті отримав її колега по «Громадському ТБ» Богдан Кутєпов.

Тим часом лідером народного голосування премії «Фаворит телепреси - 2014» став голова громадської організації «Громадське телебачення», ведучий «Громадського ТБ» Роман Скрипін. За нього проголосувала більшість аудиторії у Facebook на спеціальній сторінці “Вибираємо "Фаворита телепреси-2014".

Нагадаємо, у 2014 році оргкомітет премії «Фаворит телепреси» вирішив змінити її формат - не визначати найкращі, на думку телевізійних оглядачів, три телевізійні проекти, а заохотити визнанням конкретних тележурналістів, які продемонстрували творчий пошук у розвитку виробництва суспільно відповідального телевізійного продукту в Україні, а також громадянську позицію і вірність журналістським стандартам під час Революції Гідності, військового конфлікту на сході країни та інформаційної війни з Російською Федерацією.

За умовами «Фаворита телепреси» переможців відзначала експертна рада. Організатор премії - «Телекритика» - запропонувала експертам, які представляють понад 20 видань, назвати необмежену кількість журналістів, які, на їхню думку, заслуговують на нагороду. У результаті було складено шорт-лист, до якого увійшли 30 журналістів.

Далі кожен експерт мав можливість віддати свій голос необмеженій кількості претендентів, що увійшли до шорт-листа, але не більше одного голоса одному претенденту. Голосування відбулось індивідуально, експерти не мали можливості бачити оцінки своїх колег.

Таким чином, до десятки фіналістів премії «Фаворит телепреси» увійшли (за абеткою):

Алла Мазур, «1+1»

Андрій Куликов, ICTV, «Громадське радіо»

Андрій Цаплієнко, екс-«Інтер», нині «1+1»

Віталій Гайдукевич, 5 канал

Денис Бігус, ZIK, «Наші гроші»

Дмитро Гнап, «Громадське ТБ»

Зураб Аласанія, Національна телекомпанія України

Настя Станко, «Громадське ТБ»

Роман Бочкала, «Інтер»

Сергій Рахманін, «Дзеркало тижня. Україна»

До експертної ради нагороди «Фаворит телепреси - 2014» увійшли представники таких українських ЗМІ: «День», «Дзеркало тижня. Україна», «Журналіст України», «Комментарии», LB.ua, «МедіаБізнес», Мedia Business Reports, «Обозреватель», «Телекритика», «Телепростір», «Радіо Свобода», Інститут масової інформації, «Медіапорт», «Теленеделя», «Український тиждень» (сайт), «Редакторський портал», Markеting Media Review, «Громадське радіо», «Урядовий кур'єр», журнал «Фокус».

Liked the article?
Help us be even more cool!