ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International закриває офіси в Гонконгу

25.10.2021, 17:45
Фото – kmetro0.it
Фото – kmetro0.it

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила про закриття офісів у Гонконгу через ухвалений закон про нацбезпеку, який робить її діяльність “практично неможливою”.

Відповідну заяву розмістили на сайті організації 25 жовтня, повідомляє ZMINA.

Amnesty International працює в Гонконзі понад 40 років і має два офіси: орієнтований на місто та на регіон загалом. Згідно із заявою, перший закриється до 31 жовтня, регіональний – до кінця року.

За словами голови міжнародної ради Amnesty Анджули Мья Сінгх Байс, це рішення було ухвалене “з важким серцем”, а загалом через вказаний закон у Гонконгу розпустили щонайменше 35 правозахисних груп.

Amnesty International – неурядова організація, заснована у Великій Британії 1961 року, яка досліджує порушення прав людини та запобігає їм і водночас допомагає тим, чиї права вже порушено.

Закон про нацбезпеку Гонконгу ухвалено в Пекіні в червні 2020 року. Він дозволяє спецслужбам і правоохоронцям КНР без обмежень діяти в Гонконзі. Документ передбачає покарання за так звану сепаратистську діяльність, підрив державної влади, терористичну діяльність, вступ у змову з іноземними державами або силами, які перебувають за кордоном, для заподіяння шкоди національній безпеці.

Критики закону переконують, що закон спрямований на придушення інакодумства в Гонконгу.

Нагадаємо, раніше в Гонконгу через тиск влади саморозпустився Гонконзький фронт громадянських прав людини (CHRF). Він був одним з організаторів антиурядових протестів 2019 року.

Влітку нинішнього року за цим законом ухвалили перший вирок: 24-річного Тонг Ін-кіта визнали винним у тероризмі та закликах до відокремлення Гонконгу.

Також цього літа в місті закрилася єдина газета, що критикувала комуністичну владу, а її редактора заарештували за підозрою в “змові з іноземними державами або іноземними силами”.

Liked the article?
Help us be even more cool!