ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International закликала українську владу припинити тиск на громадських активістів

08.11.2017, 12:12
Фото - people.in.ua

Міжнародна неурядова, некомерційна організація Amnesty International закликала українську владу припинити тиск на антикорупційних активістів та громадські організації. Про це повідомляє “Громадське радіо” з посиланням на повідомлення Amnesty International.

“Українська влада має припинити переслідувати та залякувати активісток, активістів та громадські організації, а також забезпечити, щоб нові законопроекти надмірно не обмежували їхні права на свободу вираження та на свободу асоціації”, - зазначає організація.

Правозахисники розкритикували ухвалений парламентом та підписаний президентом закон “Про запобігання корупції”, який, зокрема, зобов’язує антикорупційні організації та активістів подавати щорічні декларації про доходи.

“Нові вимоги щодо звітності дискримінаційні за своєю природою та націлені на антикорупційних активістів/активісток, що порушує їхні права на свободу вираження та на свободу асоціації”, -  наголошують в Amnesty International.

В організації висловили невдоволеність тим, що після критики зазначеного закону до розгляду Верховної Ради надійшли законопроекти, які пом’якшують ці вимоги, але вони так і не були ухвалені.

“Закликаємо Верховну Раду негайно переглянути чинне законодавство та запропоновані законопроекти і забезпечити, щоб закони, які регулюють діяльність недержавних організацій та їхніх співробітників і співробітниць, не накладали невиправданих обмежень відповідно до зобов’язань України, передбачених міжнародним законодавством про права людини”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня низка громадських організацій наголосили, що законопроекти №6674 і №6675 запроваджують необґрунтовану додаткову звітність для всіх громадських об’єднань та закликали українську владу скасувати норми про е-декларування для громадських активістів до 31 грудня 2017 року

13 вересня 2017 року Реанімаційний пакет реформ закликав Президента України та Верховну Раду спільно з гро­мадськістю усунути дискримінаційні положення законопроектів №6674 та №6675 і якнайшвидше ухвалити їх з урахуванням пропозицій громадськості.

Liked the article?
Help us be even more cool!