ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International заявила про викрадення і знущання над їхнім співробітником в РФ

16.10.2018, 11:11
Фото - amnesty.org.ru

У російському регіоні Інгушетія викрали і знущалися над співробітником міжнародної правозахисної організації Amnesty International Олегом Козловським, який працював над моніторингом протестів проти передання земель Чечні. Про це повідомляється на сайті організації, інформує Радіо Свобода.

6 жовтня, наступного дня після прибуття Козловського в Магас, до нього в готель прийшов чоловік і під приводом зустрічі з одним із організаторів протестів заманив його до свого автомобіля. Козловського вивезли за місто, роздягли і стали бити.

“Вони приставили пістолет до моєї голови і сказали, що збираються мене вбити. Чоловіки назвалися співробітниками місцевого Центру боротьби з екстремізмом. Вони зажадали від мене імена моїх контактів в Інгушетії і погрожували вбити мою дружину і дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося”, – сказав Козловський.

Від Козловського вимагали розповісти, на кого він працює, і змушували стати їхнім інформатором. Вони також фотографували Козловського голим, погрожуючи опублікувати знімки. Потім співробітника Amnesty International вивезли до Північної Осетії і відпустили в аеропорту зі словами: “Ніколи не повертайся і не пиши про Інгушетію”.

Amnesty International звернулася до російських правоохоронних органів, але про їхню реакцію поки нічого не повідомлялося. Козловський написав у мережі Twitter, що залишив Росію.

Liked the article?
Help us be even more cool!