ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал NBC відмовився транслювати "Золотий глобус" через відсутність інклюзивності

11.05.2021, 11:34
Фото – AFP / R / Beck
Фото – AFP / R / Beck

Американський телеканал NBC відмовився транслювати премію “Золотий глобус” у 2022 році через відсутність інклюзивності серед членів Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA), які голосують за призначення премії.

Про це 11 травня повідомили на сайті NBC, повідомляє Суспільне.

“Ми, як і раніше, вважаємо, що HFPA прагне до значної реформи. Однак зміна такого масштабу вимагає часу та зусиль, і ми твердо переконані, що HFPA потрібен час, щоб зробити це правильно. Отже, NBC не транслюватиме "Золотий глобус" у 2022 році”, – йдеться в заяві NBC.

Водночас у компанії сподіваються, що в разі реформування HFPA зможуть транслювати “Золотий глобус” у січні 2023 року. Зазначається, що HFPA поки не коментувала цього рішення.

Телеканал NBC вже багато років транслює проведення церемонії. Водночас у компанії зазначили, що останніми роками рейтинги шоу з нагородження кращих у кіно та на телебаченні неухильно знижувалися.

Організацію HFPA, яка влаштовує церемонію нагородження “Золотий глобус”, почали критикувати за відсутність расового розмаїття серед її членів з правом голосу та через різні етичні міркування. Зокрема, стверджується, що в організації немає темношкірих членів із правом голосу.

Раніше стрімінг-сервіси Netflix і Amazon Studios, а також компанія WarnerMedia, оголосили бойкот HFPA та відмовилися висувати свої фільми та серіали на премію “Золотий глобус”. До бойкоту приєдналися також американські актори, зокрема Скарлетт Йоханссон та Марк Руффало.

Liked the article?
Help us be even more cool!