ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американське видання Axios дозволило співробітникам брати участь у протестах

09.06.2020, 17:12
Фото – Голос Америки
Фото – Голос Америки

Керівник американського видання Axios Джим Вандегай заявив, що підтримує право співробітників на участь у протестах за права темношкірого населення, які тривають у США. Навіть більше, видання готове сплатити заставу за своїх працівників у разі, якщо їх затримає поліція.

Про це йдеться в заяві Вандегая, повідомляє Громадське з посиланням на The New York Times.

“Ми з гордістю підтримуємо й заохочуємо ваші права на свободу слова, преси й протесту. Якщо вас арештують чи скривдять під час використання цих прав, Axios підтримає вас і використає гроші зі свого фонду, щоб сплатити за вас заставу або оплатити лікування”, – написав керівник видання у відповідь на звернення працівника щодо можливості брати участь у протестах.

Співробітники Axios уточнили The New York Times, що Вандегай цією заявою не заохочував працівників брати участь у протестах у США. Крім того, вона не свідчить про зміну діяльності видання й не висловлює його офіційної позиції щодо протестів.

The New York Times також наголошує, що як вони, так і переважна більшість американських видань суворо регламентують участь журналістів у масових заходах, забороняючи брати участь у протестах.

Axios – видання, яке спеціалізується на розсиланні новинних дайджестів на тему американської політики, технологій, фінансів і спорту. Найвідоміше щоденним оглядом політичних подій у США, який, як зазначає NYT, “щодня читають усі інсайдери Вашингтона”.

Liked the article?
Help us be even more cool!