ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американська спілка журналістів (SPJ) зіткнулася з фінансовою та ідентифікаційною кризою – Nieman Lab

06.10.2023, 10:33

Спілка професійних журналістів США (SPJ), відома десятиліттями як найстаріша та найбільша професійна організація журналістів Америки, стикається з кризою ідентичності на додачу до фінансової, повідомляє Nieman Lab.

Потік надходжень від членства та доходів від конференцій сповільнився до невеликої цівки, і скарбник SPJ, який покидає свою посаду, описує фінансову ситуацію як "жахливу". Як зазначає Nieman Lab, SPJ бореться зі своєю роллю всередині країни, оскільки журналісти, схоже, більш схильні приєднуватися до більш нішевих професійних організацій. 

SPJ має 4136 поточних членів – що менше за "майже 10 тисяч", які все ще цитуються на їхньому сайті, – і з них лише 2246 є професійними членами. (Загальна цифра охоплює 812 студентів, 338 пенсіонерів і 317 нежурналістських "асоційованих" членів.) Організація перелічує понад 20 "редакцій – колективних членів", але останні дані про членство, надіслані до фінансового комітету SPJ минулого тижня, свідчать про існування лише двох таких колективів. Менш ніж 500 людей зареєструвалися на конференцію SPJ 2023 року, яка зараз відбувається в Лас-Вегасі.

Згідно з аудитом, підготовленим зовнішнім бухгалтером і датованим серпнем 2023 року, SPJ має намір завершити рік з мінусом на суму $391 тисяча доларів. Аудит виявив, що "повна, серйозна увага має бути зосереджена на збільшенні доходів, скороченні витрат та підвищенні ефективності".

З цією метою в середу правління проголосувало сім проти одного за скасування конференції 2024 року в Індіанаполісі та визнало ймовірність додаткових скорочень у бюджеті на 2024 рік. За словами тимчасової виконавчої директорки Дженніфер Роєр, штат, який до пандемії становив 13 штатних працівників, уже скоротився до семи, оскільки організація залишила незаповненими деякі звільнені посади, щоб скоротити витрати.

Liked the article?
Help us be even more cool!