ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американська компанія викупила українську Depositphotos

28.10.2021, 14:22
Фото Depositphotos Blog
Фото Depositphotos Blog

Американська компанія VistaPrint повністю викупила українську компанію Depositphotos, яка розробляє однойменний фотосток, та онлайн-редактор Crello, за 85 млн доларів США, повідомляє AIN.UA.

VistaPrint купує 100% акцій компанії Depositphotos за $85 млн, включаючи всі проекти компанії: Depositphotos, Crello, Lightfield, Bird In Flight та WAS.

Засновник компанії Depositphotos Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію. Вадим Нехай, який обіймав посаду керівника, залишається в компанії і приєднається до Vista як віце-президент VistaCreate (Crello) і Depositphotos, і продовжить керувати командами під керівництвом президента Vista з міжнародного бізнесу Флоріана Баумгартнера.

За словами Дмитра Сергєєва, представники VistaPrint самі зв'язалися із керівництвом Depositphotos. Переговори, due diligence та укладання угоди зайняли кілька місяців - майже все проходило віддалено. За весь цей час була лише одна особиста зустріч: представники VistaPrint із Європи та США прилетіли до Києва. Угоду планували закрити до осені 2021 року, але через дозвіл в Антимонопольному комітеті України це сталося пізніше, 1 жовтня 2021 року.

Після операції компанія VistaPrint планує розширювати штат в Україні, набираючи співробітників для роботи над Depositphotos та VistaCreate, або, якщо буде потрібно, і для інших продуктів VistaPrint.

VistaPrint – велика американська компанія у сфері дизайну та маркетингу, частина Cimpress, яка торгується на Nasdaq. Її підрозділи займаються контентом для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж, розробляють лого, сайти та інші брендовані матеріали, друкують усі промоматеріали: від наклейок та пакування до вивісок.

Компанію заснував французький підприємець Роберт Кін ще 1998 року, за цей час вона виросла до бізнесу з річною виручкою понад $1,4 млрд, має 17 млн ​​клієнтів серед малого бізнесу, 29 офісів по всьому світу, де працює близько 6000 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!