ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amazon оштрафували за продаж товарів в анексованому Криму

09.07.2020, 13:40
Фото – profit.ro
Фото – profit.ro

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив, що штрафує компанію Amazon більш ніж на $134 тис. через порушення нею санкцій США та постачання товарів і послуг до анексованого Криму, а також – у Сирію та Іран.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів США.

“Компанія Amazon.com, Inc, зареєстрована в місті Сіетл, штат Вашингтон, що забезпечує роздрібну торгівлю, електронні продажі й цифрові послуги мільйонам клієнтів у всьому світі, погодилася сплатити $134 523 для врегулювання потенційної цивільно-правової відповідальності за явні порушення кількох санкційних програм OFAC”, – йдеться в повідомленні.

Також Мінфін заявив, що Amazon не повідомила вчасно про декілька сотень транзакцій, що підпадають під обмеження загальної ліцензії OFAC. Водночас, як повідомляється, порушення Amazon “були неочевидними, а також були добровільно розкриті самою компанією”, у зв'язку з чим сума штрафу виявилася відносно невеликою.

Раніше Міністерство фінансів США запровадило санкції щодо семи осіб і московської приватної залізничної компанії через російські вибори в Криму і початок залізничного сполучення Керченським мостом.

Канада наклала санкції на шістьох осіб за організацію російських виборів в анексованому Криму.

Раніше стали відомі імена семи посадовців, проти яких ЄС запровадив санкції за проведення в Криму і Севастополі російських місцевих виборів. Тепер до списку санкцій ЄС занесено 177 людей і 44 юридичні особи.

Liked the article?
Help us be even more cool!