ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Alibaba інтегрує власний ШІ у свої застосунки, Пекін запроваджує нові правила

11.04.2023, 16:59
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Компанія Alibaba Group Holding презентувала свою модель генеративного штучного інтелекту (ШІ) – технології, на якій працює ChatGPT, – і заявила, що найближчим часом інтегрує його в усі свої застосунки. Незадовго до цього анонсу компанія SenseTime запустила низку власних продуктів на основі ШІ, після чого уряд оприлюднив проєкт правил регулювання сервісів, що працюють на генеративному ШІ.

Про це повідомляє Reuters.

Модель генерування мови названа Тун’ї Цяньвень, що означає "правда з тисячі запитань". Вона складала листи-запрошення, маршрути подорожей і пропонувала поради для покупців косметики.

Спершу Тун’ї Цяньвень буде інтегрована в застосунок DingTalk (службовий месенджер Alibaba), де за її допомогою можна буде підсумовувати протоколи зустрічей, писати листи та складати ділові пропозиції. Також її буде додано в голосовий помічник від Alibaba ­– Tmall Genie.

Ця технологія "спричинить великі зсуви в тому, як ми розробляємо продукт, працюємо та живемо", – зазначив гендиректор компанії Денієл Чжан під час трансляції заходу.

Моделі ШІ на кшталт Тун’ї Цяньвень є "широкою картиною, яка допоможе зробити ШІ популярнішими в майбутньому", – додав він.

Відділ хмарних сервісів Alibaba планує зробити Тун’ї Цяньвень доступною для клієнтів, щоб ті могли будувати власні моделі з генерування мови, підлаштовані під їхні потреби; реєстрацію для цього компанія відкрила 7 квітня.

Адміністрація кіберпростору Китаю оприлюднила законопроєкт, де йдеться про те, що держава підтримує розвиток і популяризацію цієї технології, але згенерований нею контент має відповідати "основним цінностям соціалізму", а також законам про безпеку даних та захист особистої інформації.

Державний орган додав, що на всіх порушників цих правил чекатиме штраф або кримінальне розслідування.

Як повідомляв ІМІ, бізнесмен Ілон Маск разом із групою експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікував відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI.

Liked the article?
Help us be even more cool!