ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Акціонери Facebook хочуть обмежити право голосу Цукерберга на раді директорів

15.04.2019, 11:51
Фото – Getty Images / J. Sullivan / DW

Акціонери Facebook запропонували змінити права голосу привілейованих акцій, щоб знизити вплив засновника компанії і голови ради директорів Марка Цукерберга. Пропозиції розміщені на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рада директорів незадоволена ситуацією, за якої особисто Цукербергу належить 51% всіх голосів, незважаючи на те що він володіє тільки 13% компанії.

Акціонерів не влаштовує, що їм не дають права голосу, пропорційного кількості внесених коштів. На думку ради директорів, такий поділ повноважень призвів до різкого падіння вартості компанії: з липня минулого року вона впала на 40%.

Чинні правила дозволяють Цукербергу не тільки приймати стратегічні рішення стосовно розвитку компанії, але й змінювати членів ради директорів.

За останні роки Facebook неодноразово ставала учасником скандалів, пов'язаних з витоком або торгівлею особистими даними своїх користувачів. Крім того, компанію часто критикують за провали в проголошеній боротьбі з фейковими новинами.

Liked the article?
Help us be even more cool!