ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активістки “Поваги” закликають Холодницького вибачитись за сексистські висловлювання

16.01.2017, 15:24

Команда кампанії проти сексизму “Повага” закликає голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького публічно вибачитись перед жінками України за необережні висловлювання в інтерв’ю “Українській правді”. Про це йдеться у публічному зверненні “Поваги” до Назара Холодницького.

Обурення активісток “Поваги” викликало інтерв’ю Назара Холодницького, опубліковане на сайті “Української правди” 12 січня під заголовком “Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати”. Зокрема, вони вважають, що фраза, яку видання винесло у заголовок, є сексистською та такою, що принижує жінок.

Звертаючись до Холодницького, “Повага” зазначає: “Ваші слова “Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати” мають підтекст, що можна й навіть треба “дівок” змушувати до небажаних їм дій чи обставин. Це не лише яскраве вираження неповаги до жінок, а й виправдання насильства проти них”.

“Переконані, що Ви повинні принести публічні вибачення жінкам України, яких ви глибоко образили своїми необережними висловлюваннями”, - йдеться у зверненні.

Також активістки кампанії нагадали, що понад 90% постраждалих від домашнього насильства в Україні – жінки. “Кожна четверта жінка страждає від домашнього насильства. Поліція щороку реєструє близько 150 тисяч заяв про факти насильства в сім’ї. Україна досі не ратифікувала Європейської конвенції про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, відому як Стамбульська конвенція, – документ, який закладає сучасні цивілізовані підвалини для ведення політики в цій сфері”, - йдеться у зверненні.

Крім того, “Повага” зазначає, що Холодницький зобов’язаний дотримуватися етики та демократичних цінностей у своїх публічних виступах.

“А процитовані вище ваші вислови не гідні високопосадовця, і тим паче правника. Вважаємо, що прокурор демократичної держави, діяльність якого має бути спрямована на дотримання законності та прав людини в державі, не може собі дозволяти таких висловлювань, не може публічно виправдовувати насилля проти будь-якої категорії громадян та громадянок”, - йдеться у зверненні.

Підписати звернення до голови Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького можна за посиланням.

Повага – кампанія проти сексизму у політиці і ЗМІ. Проект реалізується ГО “Інститут розвитку регіональної преси” за підтримки уряду Швеції та Національного демократичного інституту (США).

Фото - УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!