ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активісти створили сторінку про ЗМІ, які належать "сім’ї" Януковича

26.11.2015, 13:50

Громадська організація “Українська медіа варта” створила сайт, на якому зібрала інформацію про медіа, що, на думку її членів, досі прямо чи опосередковано належать “сім’ї” Януковича і маніпулюють свідомістю українців, повідомляє Мediasapiens.

Також активісти склали перелік брендів, які фінансово підтримують ці медіа, розміщуючи в них рекламу. Прочитати про власника медіа можна за допомогою кліку на його логотипі.

“Всі ми добре розуміємо, який колосальний вплив мають ЗМІ на свідомість громадян. І коли я бачу, що телеканали і газети, які належать представникам “режиму януковича”, досі спокійно працюють і “промивають” людям мізки - не можу залишатися осторонь”, - пояснив ініціативу один із співзасновників Української медіа варти Євген Черняк. За його словами, всю інформацію збирали близько місяця, на різних етапах до ініціаторів долучалися друзі-волонтери.

Окремий розділ на сайті – так звана “дошка ганьби”, де зібрані компанії та бренди, які продовжують фінансувати медіа “сім’ї” Януковича, розміщуючи в них рекламу. Клікнувши на логотип бренду, можна отримати інформацію про те, скільки саме компанія заплатила ЗМІ. В цілому, стверджують автори проекту, ці медіа отримали 71 000 000 грн за неповний рік.

“Вдумайтеся - 71 мільйон гривень ліг в кишені Курченка і “сім'ї” за неповний рік, в той час, як на Сході України гинуть наші хлопці! Як таке може бути? – обурюється Євген Черняк, - Адже залучені від реклами кошти  потрапляють до їх “хазяїв”, які, здебільшого, переховуються у Росії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!