ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Агітаційні листівки, методички та прапори РФ: СБУ провела обшуки в представників заборонених партій

14.12.2022, 14:51
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки провела обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії "Русь єдина" в межах контрдиверсійних заходів у Києві, Дніпрі й Кривому Розі, повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці знайшли зброю, георгіївські стрічки й прапори Росії.

"Крім того, виявлено склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму срср і "методички" російських пропагандистів. У них рашисти закликають до підтримки окупаційних угруповань рф і надають "рекомендації" щодо насильницького захоплення влади в Україні", – йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що функціонери КПУ планували використати весь "арсенал" пропагандистських засобів для агітаційно-масових заходів на підтримку Росії в разі захоплення Києва і Дніпропетровщини.

Вилучені матеріали скеровано на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Наразі в межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!