ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Агентство розвитку туризму разом із громадами розроблятиме маршрути пам’яті

15.09.2022, 17:00
Фото – bigkyiv.com.ua
Фото – bigkyiv.com.ua

В Україні створять туристичні маршрути з місцями пам'яті війни 2022 року, повідомила пресслужба Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ).

У міжнародних та вітчизняних туроператорів, а також іноземних туристів є запит на відвідування місць, що перебували в окупації і де точилися бої, зазначають у ДАРТ. Тож в агентстві вирішили розробити стратегію з увічнення пам’яті про українських героїв та жертв російських злочинів.

"Наше основне завдання – створити професійний майданчик для обговорення, який повинен стати полем спільного пошуку та пропозицій. Окремим питанням, яке заслуговує особливої уваги, має стати недопущення на таких об’єктах випадків надмірного туризму та десакралізації жертви, принесеної українцями заради перемоги", – сказала очільниця ДАРТ Мар’яна Олеськів під час круглого столу.

За її словами, Україна переживає досвід, який не переживала жодна європейська країна з часів Другої світової війни.

"Російська агресія проти нашої держави – поворотна точка в історії не тільки України, але й людства. Війна ще триває, але вже зараз необхідно сформувати культуру відвідування місць пам’яті про злочини рф в Україні, враховуючи при цьому суспільну думку та світовий досвід", – йдеться в повідомленні.

До підтримання пам'яті, крім експертів, слід залучати місцеві громади, наголосила заступниця міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва. Це потрібно, щоб місцеві жителі донесли своє бачення щодо оформлення локацій, пов’язаних з військовою агресією Росії в Україні.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!