ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокати обвинувачених у вбивстві Сергієнка вимагали заборонити для ЗМІ відеозйомку в суді

28.12.2018, 12:52
Фото - 5.ua

Адвокати обвинувачених у вбивстві активіста та журналіста Василя Сергієнка вимагали заборонити журналістам відеозйомку на засіданні Соснівського районного суду Черкас, повідомляє 5 канал.

Аргументували адвокати це тим, що ЗМІ викривляють інформацію та порушують права підзахисних.

Колегія суддів Соснівського районного суду Черкас зйомку дозволила, але заборонила показувати обличчя обвинувачених.

У свою чергу під час судового засідання 27 грудня прокуратура клопотала про продовження строку тримання під вартою обвинувачених. Адвокати ж просили суд змінити запобіжний захід для обвинувачених на домашній арешт. Проте вирішення цього питання суд відклав на 28 грудня.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада 2018 року Соснівський районний суд Черкас змінив запобіжний захід обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику на тримання під вартою терміном 60 діб.

20 листопада 2018 року за обвинуваченого в організації вбивства журналіста та активіста Василя Сергієнка Вадима Мельника була внесена застава у 2 мільйони гривень.

16 листопада 2018 року Вадиму Мельнику, обвинуваченому в організації вбивства журналіста, змінили запобіжний захід як організатору та призначили заставу у 2 млн грн; підозрюваному виконавцю Віктору Горбенку – 800 тис. грн.

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у скоєнні тяжкого злочину за фактом убивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Liked the article?
Help us be even more cool!