ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат вдови Гонгадзе просить суд знову допитати ряд свідків

14.09.2012, 12:28

Адвокат вдови вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко просить суд додатково допитати у справі Пукача ряд свідків, заявлених стороною обвинувачення, повідомляє УНІАН.


Відповідне клопотання Теличенко подала до Печерського райсуду Києва під час чергового судового засідання.

«У четвер (13 вересня - ред.) я заявила перше клопотання про допит додаткових свідків. Воно включає 11 осіб, але воно не є останнім. Ці свідки вже допитувалися з боку сторони обвинувачення, однак щодо них слід встановити при допиті ще певні обставини», - сказала Теличенко.


Суд прийняв до розгляду її клопотання та оголосив перерву в судовому засіданні до 11.00 21 вересня.


Коментуючи такий досить тривалий проміжок часу, Теличенко назвала «це нормальним, бо через те, що справа слухається в закритому режимі, та через заходи, необхідні для збереження державної таємниці, ми змушені працювати в іншому приміщенні суду, ніж у тому, де зберігаються матеріали справи».

Водночас Теличенко висловила жаль, що справа Пукача слухається в закритому режимі, оскільки попри численні заяви сторони обвинувачення окремих свідків можна було допитувати у відкритому режимі судового слухання через те, що вони не мали і не мають допусків до державної таємниці.


Нагадаємо, Печерський райсуд Києва розглядає справу за звинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві Г.Гонгадзе. Генеральна прокуратура 31 березня 2011 року затвердила обвинувальний висновок і передала суд для розгляду по суті цю кримінальну справу. За даними Генпрокуратури, досудовим слідством встановлено, що О.Пукач у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження стосовно громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Г.Гонгадзе, і 17 вересня 2000 року навмисне скоїв убивство останнього.

Liked the article?
Help us be even more cool!