ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат Мирослави Гонгадзе вимагає експертизу експерта

15.08.2011, 02:35
Захист вдови Мирослави Гонгадзе просить провести експертизу, яка б чітко вказала наявність державної таємниці в обвинувальному висновку у справі Олексія Пукача.

Відповідне клопотання подала на засіданні суду в понеділок адвокат Мирослави Гонгадзе – Валентина Теличенко.

"Перш ніж оголошувати обвинувальний висновок та подання, які мають гриф секретності, прошу провести експертизу експерта з питань державної експертизи, який би чітко вказав фрагменти обвинувального висновку та подання, що містять державну таємницю з метою їх подальшого виключення або усунення для ознайомлення потерпілої з рештою тексту", - сказала Теличенко.

За словами адвоката, вдова Гонгадзе не вважає за необхідне просити Україну про надання їй допуску до держтаємниці, оскільки постійно проживає в США.

Вона також "не заперечує, щоб частину доказів у справі, які містять гриф секретності, суд досліджував у закритих засіданнях без її участі".

Тим не менше, вона б хотіла мати можливість ознайомитися з обвинувальним висновком та поданням прокурора про закриття кримінальної справи щодо Юрія Кравченка, оскільки саме з цими документами визначено формулу обвинувачення, за межі якого суд не може вийти.

У клопотанні також нагадується про існування практики проведення експертиз обвинувального висновку на предмет наявності держтаємниці перед його оголошенням, зокрема йдеться про справу за обвинуваченням Протасова, Поповича та Костенка, які безпосередньо здійснили убивство Георгія Гонгадзе.

За словами Теличенко, зараз суддя вирішує чи задовольняти клопотання.

Представник потерпілої також повідомила, що зв'язувалась з Мирославою Гонгадзе, яка погодилася, щоб на етапі дослідження обвинувального висновку на предмет державної таємниці засідання відбувалися без її участі.

Раніше Теличенко заявляла клопотання про участь вдови Гонгадзе у суді в понеділок.

Українська правда

 
Liked the article?
Help us be even more cool!