ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат Марківа закликав Україну почати кампанію підтримки засудженого

23.09.2019, 17:01
Фото - Natalya Kudryk, Радіо Свобода
Фото - Natalya Kudryk, Радіо Свобода

Адвокат засудженого в Італії до 24 років ув’язнення нацгвардійця Віталія Марківа закликав українську владу та медіа розгорнути інформаційну кампанію на підтримку бійця і поширювати правду про процес над ним. Про це захисник українця Раффаеле Делла Валле заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, повідомляє ZMINA.

За два з половиною тижні слідство у справі Марківа має оприлюднити мотивувальну частину вироку. Суд присяжних міста Павії може попросити відстрочення і подати текст документа пізніше, зазначають журналісти, а тому захисники нацгвардійця вже думають про оскарження рішення павійського суду в Апеляційному суді Мілана.

Саме там можуть підтвердити вирок Марківу, зменшити термін його перебування у в’язниці, виправдати або дати розпорядження про проведення розслідування на місці події в Україні, як того вимагає його захист. 

“Влада України має наполягати, що Марків – воєнний в’язень, бо ж інцидент відбувся в умовах війни… бо у світі пануватиме меседж суддів Павії, а саме: в Україні “воює військо злочинців”, – зауважив Валле. 

Адвокат наполягає, що українська влада повинна пояснювати журналістам, що солдат Марків не винен, адже щодо нього немає доказів. Водночас робити це треба, на думку захисника, посилаючись на матеріали справи. 

Як відомо, на початку липня суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа. Українця арештували ще у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. 30-річний Роккеллі працював у групі фоторепортерів Cesuralab та загинув у травні 2014 року після мінометного обстрілу разом із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Liked the article?
Help us be even more cool!