ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Adobe анонсував нові програми для генерування зображень

11.10.2023, 15:10
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Компанія Adobe анонсувала запуск нової технології генерування зображень, яка "надихатиметься" завантаженою картинкою й копіюватиме її стиль. У такий спосіб компанія намагається конкурувати зі стартапами, що загрожують її основному бізнесу, пише Reuters.

Генератори зображень на кшталт Midjourney і Stable Diffusion можуть переманити клієнтуру Adobe – творчих фахівців, які користуються продуктами програми на кшталт Photoshop.

Компанія відреагувала, розпочавши активне розроблення власної версії нової технології й інтеграції її у свої програми.

Adobe, яка обіцяє своїм клієнтам, що згенерованим зображенням не загрожуватимуть юридичні проблеми, заявила, що за допомогою нових інструментів уже були "створені" 3 мільярди зображень – 1 мільярд лише за останній місяць.

До нового покоління програм входитиме функція "Генератор відповідників". Як і старіший інструмент Adobe, вона даватиме користувачам змогу згенерувати зображення з кількох слів. Втім, користувачі також зможуть завантажити від 10 до 20 картинок, які стануть базою згенерованого контенту.

Елай Ґрінфілд, голова з питань технологій у відділі цифрових послуг Adobe, заявив, що метою компанії є дати великим брендам завантажувати купку фотографій продукту чи персонажа й за допомогою генеративної технології автоматично "створювати" сотні чи тисячі зображень для різних потреб, як-от вебсайтів, друкованої реклами й промокампаній у соцмережах.

"Здобування всіх цих зображень було ручною роботою аж донедавна – треба було не лише зробити фотографії, а й опрацювати їх", – повідомив Ґрінфілд Reuters.

"Частина фотографування муситиме перейти в галузь віртуальної фотографії, коли ти повністю генеруєш зображення. Втім, багато чого відбуватиметься так, що ти робиш певний обсяг традиційного фотографування чи традиційної творчої праці, а потім адаптуєш результат за допомогою генеративної технології".

У вівторок Adobe також запустив інструменти генерування векторних зображень, які легко збільшувати чи зменшувати й використовувати для логотипів та ярликів, і програми для генерування шаблонів брошур та інших речей.

За словами Ґрінфілда, ціни на продукти компанії водночас не зміняться.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!