ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адміністрація Януковича підганяє Азарова стати доступнішим для суспільства

02.04.2012, 05:31
Адміністрація Президента України звернулася до Кабінету Міністрів з листом щодо прискорення імплементації та реалізації норм Закону «Про доступ до публічної інформації», повідомляється на сайті глави держави.

У листі на адресу уряду запропоновано посилити контроль за виконанням завдань, визначених відповідним указом президента згідно із Законом «Про доступ до публічної інформації».

Увагу урядовців привернуто до питання внесення до Верховної Ради «великого пакету» законодавчих змін, які мають повністю імплементувати норми Закону «Про доступ до публічної інформації», привести у відповідність до нього профільні законодавчі та нормативно-правові акти, а також ввести реальну відповідальність посадовців за порушення у сфері забезпечення доступу до інформації. Ці зміни підвищать пріоритетність доступу громадян до публічної інформації та впровадять штрафи за невиконання закону, йдеться у листі.

Згідно з прикінцевими положеннями Закону, відповідний пакет законодавчих змін мав бути внесений урядом до ВР ще в липні 2011 року. Зараз він перебуває на доопрацюванні та узгодженні в Кабміні. Уряду запропоновано якнайшвидше ухвалити відповідні законопроекти і передати їх на розгляд парламенту.

Також у листі наголошується на необхідності виконання норми Закону щодо створення і систематичного оновлення системи обліку публічної інформації (ст.14 закону) в уряді та органах виконавчої влади. Відповідна система була впроваджена в АП в лютому 2012 року.

Крім того, уряду запропоновано передбачити в Типових положеннях про структуру та чисельність органів влади посади відповідальних за роботу з публічною інформацією та забезпечити належний рівень технічного оснащення підрозділів органів виконавчої влади, відповідальних за доступ до публічної інформації.

Уряд має впровадити ефективний контроль за дотриманням органами виконавчої влади положень статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо обов’язкового оприлюднення всієї передбаченої Законом інформації на офіційних веб-сайтах органів влади.

Президент України розраховує, що належна реалізація норм Закону «Про доступ до публічної інформації» дасть можливість зробити роботу органів влади більш відкритою та прозорою для громадськості, що сприятиме подоланню проявів корупції, йдеться у листі.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!