ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адміністрація Байдена оскаржує заборону на контакти із соцмережами

06.07.2023, 14:13
Фото – politico.eu / iStock
Фото – politico.eu / iStock

Адміністрація президента США Джо Байдена оскаржила рішення федерального судді, за яким певним органам і посадовцям забороняється зустрічатися чи спілкуватися з компаніями-соцмережами й у такий спосіб модерувати їхній контент, ідеться в судовому документі, пише Reuters.

Апеляція, подана в середу, сигналізує про план уряду попросити Апеляційний суд п’ятого округу Нового Орлеана переглянути рішення в справі, де оскаржуються намагання адміністрації Байдена переконати компанії-соцмережі цензурувати дописи, які, на думку влади, є дезінформацією.

Позов, поданий генпрокурорами-республіканцями штатів Луїзіана й Міссурі, звинувачував посадовців США в тому, що ті нібито задалеко зайшли у своїх спробах заохотити соцмережі боротися з дописами, які, на їхню думку, можуть похитнути громадську думку щодо вакцин під час пандемії коронавірусу чи підважити вибори.

Судовий вирок, оприлюднений у вівторок, забороняє державним органам на кшталт міністерства охорони здоров’я й соціальних служб та ФБР спілкуватися з компаніями-соцмережами "з метою закликання, заохочення, тиску чи схиляння в будь-який спосіб до вилучення, видалення, придушення чи зменшення кількості контенту,  вміст якого є захищеним" положенням про свободу слова Першої поправки Конституції США.

У рішенні, зареєстрованому в суді Західного округу Луїзіани, суддя Террі Доуті зробив кілька винятків для спілкування державних посадовців з компаніями, зокрема для обговорення загроз національній безпеці та злочинної діяльності.

Його рішення стало перемогою республіканців, які позивалися проти адміністрації Байдена, заявляючи, що та користається з коронавірусної кризи й ризиків дезінформації для придушення поглядів, що не збігаються з лінією влади.

Посадовці США заявили, що хочуть побороти дезінформацію щодо вакцин проти коронавірусу, щоб запобігти смертям людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!