ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

79% українців не довіряють російським ЗМІ – соцопитування

10.11.2020, 14:01
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов

Переважна більшість українців не довіряє російським засобам масової інформації. Про це свідчать дані опитування соціологічної служби Центру Разумкова, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що російським ЗМІ не довіряють 79% опитаних.

Дослідження провела соціологічна служба Центру Разумкова з 30 жовтня до 5 листопада 2020 року включно методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Опитування проводилося в межах проєкту “Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку”, що здійснює Центр Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Як нагадує інформаційне агентство, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення протягом 2014–2019 років обмежила в Україні мовлення 86 іноземних телеканалів, з яких 74 мають пряме російське походження.

Від початку епідемії коронавірусу COVID-19 відповідні служби Єврокомісії помітили зростання потоку дезінформації із-за меж Європейського Союзу. Водночас значна її частина виходить з Росії: від провайдерів, які розташовані на її території, або від джерел, які пов’язані з прокремлівськими силами.

Liked the article?
Help us be even more cool!