ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

79,8% українців вважає, що Путін і росіяни є однаково відповідальними за війну проти України, – дослідження

20.03.2023, 16:29
Фото – Павло Клімов, Reuters
Фото – Павло Клімов, Reuters

Більшість українців вважає, що за війну проти України однаково відповідальні як російська влада, так і російський народ.

Про це свідчать результати другої хвилі опитування “Окуповані території та Росія: бачення та ставлення українців” від Школи політичної аналітики, презентовані 20 березня в Києві, повідомляє ZMINA.

Так, 79,8% респондентів погоджуються, що і російська влада, і російський народ однаково відповідальні за війну проти України.

Водночас майже 50% респондентів вважають, що росіяни, які активно допомагають українцям (усередині Росії або за кордоном), меншою мірою відповідальні за війну в Україні. 

68% українців відповіли, що вважають неприйнятним отримання інформації про події в Україні з російських ЗМІ. Не визначилися в цьому питанні 16%. Для 15% опитаних респондентів споживання такої інформації є прийнятним. 

Дослідження провело “Інфо Сапієнс” у межах Омнібусу. Соціологи опитали громадян у форматі телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 11 до 23 січня 2023 року. Вибірка становить 1000 осіб віком від 16 років. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд виписав ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!