ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

68 провайдерів отримали €700 тис. на відновлення інтернету на деокупованих територіях

68 українських провайдерів отримали €700 тисяч на відновлення інтернету в деокупованих містах та селах. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України. 

Як зазначило відомство, за ці кошти оператори відновлюватимуть зруйновані мережі, закуплять генератори та акумулятори, а ще забезпечать покриттям віддалені населені пункти та підвищать стійкість мереж, щоб українці залишалися на зв’язку навіть в умовах блекаутів. 

Усього експертна комісія опрацювала 113 поданих заявок. За результатами конкурсу, найбільше проєктів реалізують на: Київщині – 16; Сумщині – 13; Харківщині – 11 та Херсонщині – 6.

Серед переможців 50 компаній використовують xPON. Це технологія, найстійкіша до відключень електрики, яка надає швидкість до 1 Гбіт/c.

Кошти на підтримку телеком-компаній виділено за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA (“Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі”), що фінансується урядом Німеччини й реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення найкращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Як повідомляв ІМІ, українські інтернет-провайдери продовжують переходити на енергоощадні мережі на випадок можливих відключень. До мережі за технологією xPON, яка забезпечує інтернет без світла до 72 годин, станом на листопад 2023 року підʼєдналися 158 тисяч нових абонентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!