ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

6 червня — пресконференція “Злочини Росії проти українських журналістів: стратегія діяльності РФ на окупованих територіях”

02.06.2023, 15:35

6 червня об 11:00 в приміщенні Укрінформу (вул.Б.Хмельницького, 8/16) відбудеться пресконференція щодо системності злочинів проти українських журналістів як стратегії діяльності Росії на окупованих територіях.

Учасники конференції представлять статистичні дані та докази про системність викрадень, катувань та залякувань українських журналістів росіянами. 

Також на пресконференції буде презентований документальний фільм “Слідства.Інфо” “Окупація: ціна правди”, який було втілено у співпраці з Інститутом масової інформації.

Стрічка розповідає про українських журналістів, які під час війни опинилися в окупації та зазнали насилля з боку російських військових через свою роботу: були вбиті або викрадені, потрапили у полон чи зазнали катувань. 

До фільму увійшли історії херсонського журналіста Олега Батурина, журналістки з Мелітополя Світлани Залізецької, київського журналіста Дмитра Хилюка, редактора інтернет-видання "Нова Каховка сіті" Олександра Гунька та інших. Усі вони постраждали від рук росіян через те, що, попри складні обставини, намагалися розповідати правду про війну. Фільм буде доступний на YouTube-каналі “Слідства.Інфо”.

Організатори: “Слідство.Інфо” та Інститут масової інформації

Учасники: 

  • Оксана Романюк, директорка Інституту масової інформації
  • Олег Батурін, журналіст-розслідувач з Херсонщини, якого викрали та катували росіяни
  • Катерина Дячук, керівниця відділу моніторингу свободи слова ІМІ
  • Яніна Корнієнко, журналістка-розслідувачка “Слідства.Інфо” та авторка фільму
  • Світлана Залізецька, журналістка, в якої викрали батька та шантажували росіяни
  • Олександр Гунько, редактор інтернет-видання "Нова Каховка сіті", якого росіяни тримали в полоні
Liked the article?
Help us be even more cool!