ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

44 українські медіа отримають мінігранти від Інституту масової інформації

27.11.2023, 12:20
Леся Луцюк
Фото – .fundsforngos.org
Фото – .fundsforngos.org

44 українські регіональні редакції та медійні громадські організації отримають мінігранти від Інституту масової інформації. Конкурс мінігрантів ІМІ провів у партнерстві з міжнародною організацією Internews та за підтримки, наданої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Всього на конкурс мінігрантів подано 114 заявок з усіх регіонів України. Майже 70% заявок стосувалися виробництва контенту – суспільно важливих матеріалів про життя регіону, журналістських розслідувань, матеріалів про життя прифронтових громад та корисних матеріалів для громадян щодо життя в умовах війни. Решта заявок стосувалася техніки (генераторів, зарядних станцій, фото- та відеообладнання) і розвитку медіа (відкриття та оптимізації сайтів, стратсесії, ребрендингу тощо).

Мінігранти від ІМІ отримають регіональні медіа з 20 областей України, серед них найбільша кількість – із Київської, Сумської, Запорізької та Полтавської областей. 

“Українським медіа та медійним громадським організаціям, особливо в регіонах, виживати зараз дуже непросто – занепад рекламного ринку, відтік кадрів, зруйновані редакції чи техніка та інші проблеми, спричинені повномасштабною геноцидною війною, розпочатою Росією. Тому ціль наших грантів “на виживання” – спробувати підтримати редакції в скрутний час. Це невеликі кошти як для медіа, але вони допоможуть перекрити нагальні потреби”, – розповіла директорка ІМІ Оксана Романюк. 

Нагадаємо, за рік та дев’ять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 543 злочини проти журналістів та медіа в Україні. Окупанти вбили 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності.

233 медіа припинили роботу через війну Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!