ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суддя Вищого господарського суду перешкоджала роботі журналістів “СтопКору”

06.07.2018, 16:05
Фото – stopcor.org

Суддя Вищого господарського суду України Лілія Катеринчук застосовувала фізичну силу та перешкоджала професійній діяльності журналістів "СтопКору". Про це повідомляється на сайті "СтопКору".

Інцидент стався під час зйомок розслідування про ймовірні корупційні зв’язки між адвокатом Андрієм Богданом та суддями Вищого господарського суду України. Журналістка "СтопКору" Наталія Дігтяр звернулась із відповідною заявою до правоохоронних органів.

За її словами, коли вона зі своїм колегою Ігорем Бондарчуком домоглися зустрічі з суддею і вона їх запросила у свій кабінет, жінка висунула умову: щоб від кожної знімальної групи прийшло по одній особі без знімальної техніки.

"Оскільки наші колеги відмовились іти без камери, то ми з правозахисником Ігорем Бондарчуком пішли вдвох.

Прийшли ми до судді в кабінет, у нас були мобільні телефони, які суддя відразу вирішила відібрати, застосовуючи до мене силу. Схопивши мене за руку, жінка почала відбирати мій телефон. Він у той час був приєднаний кабелем до зарядного пристрою. Суддя все роз’єднала, щоб я не змогла зафіксувати нашу розмову, власне, через яку ми і прийшли до неї.

Ми запитали у Лілії Катеринчук, чи знає вона адвоката Андрія Богдана. Вона відразу на нас накинулась і почала виганяти з кабінету. Дані факти зафіксовані на моєму телефоні у вигляді аудіозапису, який я надам за першою вимогою СОГ. Я вже написала заяву про перешкоджання журналістській діяльності, адже я вважаю, що дії судді є неприпустимими", – розповіла журналістка "СтопКору" Наталія Дігтяр.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!