ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

38% українців виступають за вилучення російських авторів зі шкільної програми – дослідження

10.03.2023, 15:16
Фото – Суспільне Хмельницький
Фото – Суспільне Хмельницький

Понад третину українців (38%) вважають, що російських авторів варто вилучити зі шкільної навчальної програми. Про це повідомив аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” Тарас Тарасюк під час презентації результатів загальнонаціонального опитування, повідомляє Укрінформ.

“Зберігається чітка тенденція в зменшенні вагомості й актуальності використання російських авторів у навчальних програмах. Більше третини українців вважають, що російськомовних авторів взагалі варто виключити зі шкільної програми. Звісно, найпоширеніша така думка в західному макрорегіоні”, – сказав Тарасюк.

Фото Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва

За його словами, на Півдні та Сході України також суттєво зросла підтримка вилучення їх з навчальних програм.

Фото Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва

Як показало дослідження, прихильниками того, щоб продовжувати вивчати творчість російських авторів є лише близько 7% громадян. Решта виступають за зниження кількості російських авторів у підручниках, але відносно популярною (близько 28%) лишається опція не відмовлятися від творів, які вважаються “світовою класикою”.

Дослідження провів Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова за підтримки програми MATRA з 13 до 21 грудня 2022 року включно. Опитування методом face-to-face проводилося в різних регіонах України.

Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомляв ІМІ, у 2022 році рівень вживання російської мови українцями знизився майже на 10% порівняно з 2021 роком, такими є результати дослідження проведене Фондом “Демократичні ініціативи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!