ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

22 червня – вебінар "Свобода вираження поглядів онлайн та інтернет-цензура в рамках правових систем ООН та Ради Європи"

17.06.2021, 18:06
Фото – Київська школа прав людини та демократії
Фото – Київська школа прав людини та демократії

22 червня відбудеться вебінар “Свобода вираження поглядів онлайн та інтернет-цензура в рамках правових систем ООН та Ради Європи”, яку проводить Київська школа прав людини та демократії (безкоштовна освітня платформа правозахисної організації “Центр громадянських свобод”).

Тривалість: 15.30 – 17.00, мова: українська. Захід відбудеться на Zoom-платформі.

Під час вебінару буде проведений порівняльний аналіз міжнародно-правової бази регулювання свободи вираження поглядів онлайн та інтернет-цензури в межах ООН і Ради Європи. Особливий акцент буде зроблений на виокремленні складових елементів права на свободу вираження поглядів в інтернеті, зокрема свободи дотримуватися поглядів і свободи інформації. Окремо будуть систематизовані критерії, які повинні бути дотримані суб’єктами під час запровадження інтернет-цензури – це міжнародно-правові принципи законності, легітимності та необхідності (пропорційності). 

Крім того, буде розглянуте питання застосованості міжнародно-правових норм, що регулюють свободу вираження поглядів онлайн та інтернет-цензуру, до держав та приватних суб'єктів. З цією метою будуть висвітлені основоположні інструменти жорсткого та м'якого права, ухвалені Організацією Об’єднаних Націй і Радою Європи. 

Серед важливих прецедентів, які розглянуть на презентації, будуть такі судові справи: “Їлдирим проти Туреччини”, “Дженгіз та інші проти Туреччини”, “ТОВ "Флавус" та інші проти Росії” та ін.

Cпікер: Павло Бурдяк

Павло здобув ступінь бакалавра в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича за спеціальністю “міжнародні відносини”. Двічі брав участь у програмах академічної мобільності Erasmus+ : в Грацькому університеті імені Карла і Франца (Грац, Австрія), а також в Університеті “Пантеон” політичних та соціальних наук (Афіни, Греція). Випускник магістерської програми за спеціальністю “міжнародні відносини” в Будапештській бізнес-школі (Будапешт, Угорщина). Павло здобуває ступінь PhD з юридичних і політичних наук в Університеті Сегеду (Сегед, Угорщина).

Сфера наукових інтересів: цифрові права, свобода вираження поглядів онлайн, інтернет-цензура, нормативне регулювання соціальних мереж, кібербезпека, міжнародне право, міжнародні відносини, конституційні права і свободи людини.

У межах спільного проєкту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі інтернету в Україні” Київська школа прав людини та демократії запускає програму “Клуб свободи інтернету”.

Це серія вебсемінарів на теми свободи інтернету, свободи слова в інтернеті, медіаграмотності, розвитку критичного мислення, законодавства про ЗМІ та права інтелектуальної власності, що проводяться через інтернет-платформу, спеціально розроблену для вивчення свободи інтернету та участі в громадських кампаніях на її підтримку.

Реєстрація обов’язкова – тут.

Посилання на Zoom-платформу зареєстрований учасник отримає на власну електронну скриньку.

Liked the article?
Help us be even more cool!