ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

21 серпня – благодійний показ короткометражних фільмів кримськотатарських режисерів

21 серпня 2023 року громадська організація "КримSOS" влаштовує благодійний показ короткометражних фільмів кримськотатарських режисерів та обговорення.

Про це йдеться на Facebook-сторінці організації.

Показ відбудеться у Squat 17b, Київ, вулиця Терещенківська, 17-Б. Зібрані на заході кошти підуть на автівку для 116 ОМБр.

На заході покажуть короткометражні фільми кримськотатарських режисерів Ернеса Сарихаліла, Едема Сеттарова та Абдули Абдулаєва: Veda ("Прощання"), Avdet ("Повернення"), Qısmet ("Доля") та Mıqlar ("Цвяхи").

Стрічка Mıqlar була створена 2018 року, режисер фільму – кримський татарин Ернес Сарихаліл, продюсерка – Таміла Ташева, співзасновниця КримSOS та чинна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим. Mıqlar розповідає про одну подію з життя кримськотатарського хлопчика, яка метафорично змальовує життя всіх, хто змушений будувати його наново.

Короткометражна стрічка отримала нагороди національних та міжнародних кінофестивалів, зокрема нагороду "Найкращий фільм" на Westminster Film Festival у Великій Британії.

Veda, Avdet та Qısmet були створені 2023 року як перші частини тетралогії Imtian ("Іспит") кримськотатарських режисерів у співпраці з Кримською медіаплатформою. Режисер Avdet – Едем Сеттаров, Veda зняв Ернес Сарихаліл, а Qismet – Абдула Абдулаєв. Ці історії від кримських татар розповідають про нові виклики та реалії, з якими вони стикаються в сучасному світі.

Після показу на глядачів чекає обговорення та дискусія на тему сьогодення та майбутнього українського Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!