ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

2 листопада – презентація списку підозрюваних у переслідуванні кримських журналістів і блогерів

Фото – ZMINA, Кримська правозахисна група
Фото – ZMINA, Кримська правозахисна група

У Києві 2 листопада відбудеться пресконференція щодо "Презентації списку підозрюваних у переслідуванні кримських журналістів і блогерів". Її організатори – Кримська правозахисна група та Центр прав людини ZMINA.

"2 листопада, в Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, правозахисники назвуть імена причетних до переслідування і тиску на незалежних журналістів в окупованому Криму. Кримська правозахисна група склала докладний перелік підозрюваних, який планує передати правоохоронним органам. На пресконференції правозахисники презентують частину цього переліку злочинців, які працюють у Криму та займають високі посади у силових структурах", – йдеться в анонсі.

Спікерами на пресконференції виступлять:

  • Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи;
  • Ірина Сєдова, дослідниця Кримської правозахисної групи;
  • Вікторія Нестеренко, менеджерка проєктів ZMINA.


Правозахисники нагадують, що росіяни використовують для переслідування журналістів та активістів антитерористичне законодавство РФ і ухвалюють їм вироки у сфабрикованих справах: 15, 17 років позбавлення волі.

За словами правозахисників, оприлюднені списки причетних до переслідувань кримських журналістів – лише верхівка айсберга. На пресконференції учасники поділяться думками про те, що робити з причетними до злочинів росіянами, які вже давно перебувають у санкційних списках, але так і не були притягнуті до відповідальності.

Подія відбудеться в інформаційному агентстві Укрінформ о 12.30.

Liked the article?
Help us be even more cool!