ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Лабораторія цифрової безпеки" повідомила, як захистити свій Google-акаунт від зламу

29.11.2018, 12:43
Фото - cyberlabUkraine

28 листопада щонайменше чотири відомі українські громадські організації та окремі активісти отримали листи-попередження від Google, що їхні облікові записи були атаковані “зловмисниками, яких підтримує уряд”. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє громадська організація “Лабораторія цифрової безпеки”, до якої звернулися по допомогу.

Організація зауважує, що Google не повідомляє деталі щодо атаки, але схожі повідомлення українські користувачі отримували у 2015–2016 роках, і подальше розслідування показало, що за ними стояли спецслужби Російської Федерації.

Також в організації зазначають, що панікувати поки що непотрібно, оскільки, найімовірніше, цього разу Google зупинив атаку ще на підході до вашої поштової скриньки.

Проте ті, хто отримав таке повідомлення, можуть додатково перевірити пристрої (https://myaccount.google.com/device-activity) та переглянути останні події безпеки у своєму обліковому записі (https://myaccount.google.com/notifications).

Щоб не стати жертвою атаки в майбутньому, найкращим захистом, який рекомендує сам Google, є підключення Advanced Protection Program.

Однак організація не рекомендує налаштовувати її самостійно, оскільки це крайній захід, який підходить тільки для просунутих користувачів, які точно готові жертвувати зручністю в користуванні сервісом заради безпеки.

Лабораторія пропонує також ознайомитися з базовими правилами налаштування акаунтів Google https://medium.com/p/dababc27871b.

Liked the article?
Help us be even more cool!