ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницьке видання CBN заявляє про відмову в акредитації на національний фестиваль (Оновлено)

22.08.2018, 12:55
Фото - cbn.com.ua

Кропивницька інформаційна агенція CBN заявляє, що організаційний комітет національного мистецького фестивалю “Кропивницький” відмовив їм в акредитації.

Про це повідомляється на сайті агенції.

Про відмову в акредитації агенції повідомила прес-секретар фестивалю Наталя Сарафанова. “Таке рішення прийняв оргкомітет, причин я не знаю”, – сказала вона.

Як зауважує видання, вони є єдиним ЗМІ, яке оргкомітет фестивалю відмовився акредитувати.

За даними агенції, ініціатором фестивалю “Кропивницький” вважається народний депутат Олександр Горбунов (“Народний фронт”). Дійство проводиться за бюджетні гроші – на нього з держбюджету виділили 7,5 мільйона гривень. Фестиваль триватиме з 29 серпня по 2 вересня.

Колектив CBN заявляє, що вважає такі дії перешкоджанням журналістській діяльності. Відповідну заяву агенція розмістила на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

У заяві редакція зазначає, що фестиваль, який фінансується бюджетним коштом та за підтримки Міністерства культури України, Кіровоградської облдержадміністрації, обласної ради та міської ради Кропивницького, вирішив запровадити цензуру на висвітлення.

“Припускаємо, що за рішенням “організаційного комітету” стоїть позиція однієї-єдиної особи, яка давно піариться на Національному фестивалі, чіпляючи медаль за його проведення на власні груди”, – йдеться в заяві.

Колектив агенції закликає міністра культури Євгена Нищука невідкладно відреагувати на цю ситуацію.

Оргкомітет Національного мистецького фестивалю “Кропивницький” заявив, що відмова, про яку заявило ТОВ “Центральноукраїнське бюро новин” (CBN), стосувалась не акредитації ЗМІ, як такої, а відсутності можливості забезпечити представників даного ЗМІ запрошеннями на заходи в театрі та філармонії, де кількість можливих глядачів обмежується кількістю місць у залах. Про це йдеться у відповіді Оргкомітету, оприлюдненій на офіційній сторінці фестивалю у Фейсбук.

“Доступ до більшої кількості фестивальних локацій жодним чином не обмежений і не вимагає окремої акредитації – можливість бути присутніми на них є в усіх бажаючих, в тому числі і в журналістів вищезазначеного видання (карта локацій додається). На сьогодні до висвітлення заходів в театрі та філармонії зареєструвалося 37 журналістів”, - йдеться у відповіді.

Водночас в оргкомітеті зазначили, що згідно ст. 26 Закону України “Про інформацію” оргкомітет акредитує представників ТОВ “Центральноукраїнське бюро новин” до висвітлення заходу на ресурсі cbn.com.ua.

Крім того, оргкомітет звернув увагу на проблему об’єктивного висвітлення інформації CBN. “Протягом кількох крайніх місяців на інтернет-сторінці cbn.com.ua було вилито чимало бруду на адресу оргкомітету та фестивалю загалом”, - зазначили в оргкомітеті та додали, що видання “не здійснило жодної спроби зв’язатися з організаторами чи прес-службою фестивалю для отримання більш детальної інформації про хід підготовки до заходу”.

Світлина від CBN: Центральноукраїнське бюро новин.

Фото - Фейсбук CBN

Liked the article?
Help us be even more cool!