ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

15 травня – прем’єра радіопроєкту "Формула толерантності"

11.05.2021, 12:44
Фото – НАМ
Фото – НАМ

15 травня відбудеться прем’єра радіопроєкту “Формула толерантності”, який створила Незалежна асоціація медіа.

Про це повідомляється на сайті Незалежної асоціації медіа (НАМ).

Проєкт “Формула толерантності” – це історії про людей, яких дискримінували, принижували, цькували, але які не здались і продовжили боротися. А ще це історії про надію, про прийняття, про вихід.

“Мета проєкту – дати можливість слухачам подивитися на ситуацію очима людини, яку дискримінують, помінятися з нею місцями, відчути, як поведінка чи реакція інших впливає та змінює її життя”, – пояснила виконавча директорка НАМ Катерина М’яснікова.

Прем’єра відбудеться одночасно на шістьох радіостанціях.

“Зовсім скоро ми почуємо 45 невигаданих історій, озвучених голосами відомих людей, про щоденну дискримінацію, тиск і насильство. І, можливо, слухачі, які почують ці історії, задумаються, чи не руйнують вони своїми випадково кинутими фразами чи неосмисленими діями чиєсь життя, та стануть трохи толерантнішими до інших”, – зазначають організатори.

За форматом програми “Формула толерантності” – це короткі (до п'яти хвилин) радіоісторії, озвучені українськими знаменитостями.

Раніше НАМ організувала конкурс для регіональних радіокомпаній. Переможцями стали п'ять з них – радіо “Західний полюс” (м. Івано-Франківськ), ТРК “Відікон” (м. Суми), “Блиск 106.6 fm” (м. Чернівці), “СіД FM” (м. Луцьк), “Великий Луг” (м. Запоріжжя). 

Усі ці компанії отримали грант на виробництво п'яти оригінальних програм “Формули толерантності” в розмірі 40 тисяч гривень. 

Окрім того, всеукраїнська радіостанція “Мелодія” створить на безплатній основі 20 випусків програми “Формула толерантності”, озвучені голосами Олега Винника, Насті Каменських, Олега Скрипки, Ольги Полякової, Макса Барських, Джеррі Хейл, Таяни, Джамали, Сергія Танчинця, Ірини Білик, Олександра Понамарьова, Alyosha, Тараса Тополі, Дмитра Шурова, Юлії Саніної, Фагота, Надії Матвєєвої, Володимира Остапчука, Олега Собчука, Олексія Мочанова. 

У підсумку українські слухачі почують 45 програм, з яких на кожній регіональній радіостанції –  по 25, а на радіо “Мелодія” – 20. Радіоісторії транслюватимуться по чотири рази на день протягом одного місяця.

Завдяки радіопрограмам “Формула толерантності” слухачі зможуть підвищити свою обізнаність про етнічну, сексуальну, релігійну та інші форми різноманітності, а також про необхідність поваги та однакового ставлення до всіх людей. Це будуть історії про дискримінацію, відсутність поваги до особистих кордонів, насильство і приниження жінок та меншин (особливо ЛГБТІ та ромів).

Проєкт “Формула толерантності” створила Національна асоціація медіа за підтримки Фонду Прав Людини Посольства Королівства Нідерландів.

Liked the article?
Help us be even more cool!