ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

12 жовтня – зустріч з медіаюристами "Виклики свободі слова під час війни"

05.10.2022, 13:10
Фото – ППЛ
Фото – ППЛ

12 жовтня з 10:00 до 12:00 відбудеться онлайн-зустріч з медіаюристами на тему "Виклики свободі слова під час війни", яку проводить ГО "Платформа прав людини".

Під час зустрічі говоритимуть про доступ до інформації в умовах війни. Проаналізувавши тематику питань, що ставили учасники всіх попередніх зустрічей, експерти ППЛ зрозуміли, що питання про доступ в умовах війни є одним з найактуальніших напрямів обговорень. Адже для багатьох розпорядників інформації воєнний стан – це причина чи не абсолютної відмови запитувачу. 

У зустрічі візьме участь спеціальна гостя – представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав Юлія Деркаченко, яка допоможе розібратися в тому, чи є така відповідь розпорядника завжди легітимною і як діяти запитувачу в разі неправомірної відмови в доступі. Також під час зустрічі розбиратимуть декілька практичних кейсів.

Також у заході візьмуть участь:

Євген Воробйов, медіаюрист, адвокат, має юридичний досвід понад 10 років, що охоплює досвід як на державній службі, так і приватної практики. Життєве кредо: "Не знаєш як діяти? Дій за законом!".

Микола Гринишак, медіаюрист, адвокат. Веде правозахисну діяльність із 2006 року (приватна юридична практика). Понад 15 років успішно надає правову допомогу журналістам та ЗМІ в цивільних, кримінальних та адміністративних справах.

Ольга Вдовенко, адвокатеса, експертка з питань доступу до публічної інформації, веде правозахисну діяльність та займається консалтингом неурядових організацій із 2002 року.

Олександр Бурмагін, медіаексперт. Понад 20 років захищав право на свободу слова в національних судах та Європейському суді з прав людини. В грудні 21-го року Олександра призначено Верховною Радою України до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Захід відбуватиметься у форматі питання-відповідь, кожен учасник матиме можливість отримати обґрунтовані відповіді на свої запитання, поспілкуватися з колегами й поділитися власним досвідом.

Запитання фахівцям можна ставити заздалегідь або під час прямого ефіру. Та, щоб отримати вичерпні відповіді, організатори просять попередньо ставити їх під час реєстрації через Google-форму

Зареєструватися на зустріч – тут до 11 жовтня, 9:00.

Liked the article?
Help us be even more cool!