ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

30.04.2014, 13:44

«1+1» повідомляє про припинення мовлення телеканалу на Донеччині після того, як 28 квітня невідомі озброєні люди захопили приміщення Концерну РРТ в Донецьку та  відключили ефірне мовлення низки українських телеканалів, і вимагає дій щодо відновлення трансляції у регіоні. Про це повідомляє прес-служба каналу.

За інформацією співробітників Донецького телецентру, невідомі наразі провели перекомутацію на трансляцію російських каналів за прикладом Криму. Зараз на частотах каналу «1+1» транслюється Enter Фільм.

Канал «1+1» звернувся до в.о. Президента України Олександра Турчинова,  Секретаря РНБО Андрія Парубія,  Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, СБУ, Генпрокурора України та Міністра внутрішніх справ з вимогою відновити ефірне мовлення в Донецьку та забезпечити виконання Конституції та низки Законів України («Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс», «Про телекомунікації», тощо).

Канал «1+1» переконаний, що подібні речі відбуваються через те, що місцева влада не зацікавлена, аби населення було  проінформовано про ситуацію, яка відбувається в східних регіонах України. «Натомість вони сприяють, щоб громадяни на Сході України замість  новин, які відображають дійсність, отримували зрежисовану російськими ЗМІ пропаганду», - зазначає телеканал.

«Важливо зауважити, що за таким самим сценарієм місяць тому було захоплено РТПЦ Автономної Республіки Крим. Отже, правоохоронні органи України не зробили з цієї події жодних висновків», - йдеться в зверненні каналу «1+1».

Канал «1+1» звертається до дійсної влади з вимогою  негайно вжити заходів задля відновлення трансляції українських телеканалів в Донецькій області та забезпечити по всій Україні посилену охорону стратегічних об'єктів інформаційної інфраструктури, в тому числі телевізійних передавальних центрів. Такі міри не допустять в подальшому силовий перерозподіл телерадіоінформаційного простору країни та забезпечать конституційне право громадян України на інформацію.

Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!