ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1" заявив про напад на журналістів ТСН біля Лаври

20.04.2016, 12:44

Телеканал “1+1” заявляє про напад невідомих на знімальну групу ТСН 19 квітня у Києві біля Києво-Печерської Лаври. Про це йдеться в сюжеті ТСН за 19 квітня, повідомляє ТСН.

Невідомі погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто під час зйомок сюжету про святкування Дня народження намісника Лаври Павла.

Знімальна група фільмувала під'їзд авто гостей святкування, серед яких були і колишні регіонали, які приїхали привітати намісника Лаври Павла із 55-річчям.

У цей момент, зазначає телеканал, до авто із журналістами підійшли невідомі із представниками так званого Запорізького козацтва, які охороняють територію Лаври, почали лаятися та вимагали віддати відео.

“Підходять якісь люди. Двоє молодиків, двоє якихось козаків, та починають нам погрожувати. Ну ми закрилися у машині”, - розповів кореспондент ТСН Дмитро Святненко, додавши, що показав молодикам своє посвідчення.

Чоловіки вимагали, аби журналісти віддали знятий матеріал, а коли їм відмовили, намагались відкрити машину.

“Вони: або давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете… Почали намагатися відкрити машину, машина закрита, почали одразу спускати колеса, кажуть все, ви звідси не поїдете”, - розповів журналіст.

Журналісти викликали на місце події поліцію. “Коли полісмени були поряд, невідомі почали надувати колеса, але продовжували лаятися. Другій знімальній групі, яка також під'їхала до Лаври, також перешкоджали козаки і також погрожували та лаялися”, - йдеться у сюжеті.

Слідчі з'ясовують всі обставини події.

ТСН нагадує, що раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. Так, у 2011 році колишній журналіст "1+1" Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був "одягнений як бомж" і порадив "піти взути нормальні туфлі".

У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки "Кореспондента" Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2015 року намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (Московський патріархат) митрополит Павло записав відеозвернення до громадськості, де пожалівся на журналістів телеканалів "1+1" та "2+2", які йому "не дають проходу на території Лаври". Владика пригрозив журналістам розплатою “сторицею”.

Телеканал "1+1" заявив, що обурений погрозами з боку намісника Києво-Печерської лаври (Московський патріархат) митрополита Павла та у разі необхідності відстоюватиме права своїх співробітників згідно з чинним законодавством України.

Liked the article?
Help us be even more cool!