ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

10 років тому в автокатастрофі загинув редактор та журналіст Олександр Кривенко

10.04.2013, 15:04

10 років тому в автокатастрофі загинув Олександр Кривенко. "Він стояв біля витоків незалежної української журналістики, очолював газету «Post-Поступ», журнал «ПіК», інтернет-проект «Громадське радіо». Був активним громадським діячем. Був пасіонарієм свого часу", - пише про Кривенка "Mediasapiens". 

Це сталося після поминок по іншому українському журналісту - Тарасові Процюку, який загинув від вистрілу американського танку в Іраку. 

Олександр Кривенко був головним редактором популярного наприкінці вісімдесятих та на початку дев'яностих часопису "Пост-поступ". Він славився новий стилем, цікавою подачою матеріалу, яскравими журналістськими статтями, - говориться в сюжеті ТСН. Після цього прийняв запрошення Зиновія Кулика очолити перший україномовний тижневик "Політика і культура" (ПіК), зробив його популярним по всій Україні. 

Перед смертю плекав ідею "Громадського радіо", але вдалося його запустити лише в інтернет-форматі. Як Громадського радіо, так і Громадського телебачення не реалізовано і донині. 

Фото: Валерій Милосердов

 

 

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!